Gåvoidéer för orkidéälskare

Förslag på presenter

Behöver du inspiration på presenter till någon som gillar orkidéer? Då har du kommit rätt. Detta inlägg ska nämligen handla om tips på gåvor till den som är tokig i orkidéer.

Att ge bort blommor, särskilt krukväxter, kan vara svårt om man inte vet hur mycket utrymme mottagaren har. Men om man vet att mottagaren har gott om utrymme så kan man alltid ge bort en fin orkidé. Vet man att mottagaren dessutom har de rätta förutsättningarna för att ta hand om lite speciella orkidéer kan man köpa en lite annorlunda art via orchidehuset.se och ge bort.

Böcker kan också vara välkommet, men om det är en mycket erfaren person så kanske denne redan har en rad böcker på temat.

Som alltid när man ska ge bort presenter så gäller det att anpassa gåvan till presentmottagaren och en del av mina tips kanske inte alls passar just den personen du ska ge en present till, så se dem endast som idéer.

Smycken med orkidéblommor kan vara riktigt fina. Jag har sett några olika varianter hos Madamesilver som jag tycker ser ut att hålla hög kvalitet. Det finns både armband, halsband och örhängen i lite olika utföranden. Jag blev väldigt förtjust själv och funderar på ett beställa några smycken därifrån.

Hos Pandora som gör de kända berlockarmbanden finns en orkidéberlock i mörklila/rosa emalj att köpa. En jättefin present att ge bort tillsammans med ett armband till. Ett annat smyckesmärke som också har orkidéberlocker till armband är Kranz och Ziegler.

Leta gärna efter broscher också, har sett en del vackra hos auktionshus, så det kan säkert finnas fina broscher på loppisar och liknande.

Ett annat tips man kan hålla utkik efter på begagnatmarknaden, det är gamla skolplanscher med orkidémotiv. Det finns också affischer att köpa i nytryck, bland annat en affisch som kallas Linnés Orkidéer som finns att beställa hos svamp.se

En fin bricka med ett orkidémotiv skulle också kunna vara en bra present eller glasunderlägg med orkidéer på.

Hemtextilier med orkidéer på kan också vara ett alternativ. En fin kudde, snygg kökshandduk eller kanske ett påslakanset med orkidéer skulle kanske passa personen du ska ge en gåva. Sovtex säljer till exempel ett jättefint påslakanset i linne från Kosta Linneväveri med orkidéblommor i klara färger.

Om du vet ett speciellt ställe där det växer orkidéer vilt kan du bjuda med din vän på en liten utflykt där ni tittar på blommorna och fikar. En annan idé är att ge bort ett presentkort med inträde till någon botanisk trädgård som har orkidéer. I Stockholm finns till exempel Bergianska, men det finns botaniska trädgårdar även i Göteborg, Lund och Uppsala. Där kan man också oftast fika och shoppa i en museibutik.

Museibutiken kan för övrigt vara ett bra ställe att leta presenter på!